Terrassa colidera el grup mundial de Ciutats Intermèdies I-Cities

Terrassa és una de les ciutats fundadores del nou grup mundial de treball de Ciutats Intermèdies, també conegudes com a I-Cities. El grup està liderat per la localitat marroquina de Chefchaouen i coliderat per Cuenca (Equador), Odienné (Costa d'Ivori), Delhiweila (Sri Lanka) i Terrassa (amb l'alcalde Jordi Ballart com a representant). Les I-Cities són aquelles localitats entre 20.000 i un milió d'habitants, són gairebé 9.000 i ja agrupen una tercera part de la població del planeta. El grup vol treballar perquè les agendes globals estiguin també presents i pensades des de l'ambit local. La constitució del grup es va fer oficial en el darrer congrés de CGLU (Ciutats i Governs Locals Units) a Bogotà, amb presència de representants de Terrassa.

Chefchaouen

L'abril de 2017 va tenir lloc a Chefchaouen la primera reunió del grup d'I-Cities, també amb presència terrassenca, per preparar els futurs fòrums regionals i el que serà, el 2018, el primer Fòrum Mundial d'I-Cities, que tindrà lloc a la mateixa localitat marroquina.

A la foto, l'alcalde de Dannieh (Líban), Mohamed Saadieh; l'alcalde de Chefchaouen, Mohamed Sefiani; la coordinadora d'I-Cities de CGLU, Firdaous Oussidhoum; l'alcalde de Cuenca (Equador), Marcelo Cabrera, i el representant d'ONU Habitat, Erfan Ali. Foto feta a Chefchaoeun a la trobada d'abril de 2017.

Chefchaouen 2