La ciutat de Terrassa ha mantingut relacions especials amb diverses ciutats europees. Entre les diferents modalitats de cooperació hi ha els agermanaments institucionals i els convenis bilaterals. Els agermanaments institucionals són lligams pactats entre dues o més ciutats per crear i desenvolupar relacions d'amistat i cooperació. Els convenis bilaterals són acords de col·laboració entre ciutats en àmbits de benefici mutu per a les ciutats signants.

La ciutat de Terrassa es troba agermanada institucionalment amb les ciutats d'Örebro i Pamiers, i ha tingut relacions bilaterals de col·laboració amb les ciutats de Toulouse (França), Aley (Líban), Maringá (Brasil), Umea i Uppsala (Suècia), Pequín i Shangai (Xina) i Mostar (Bòsnia i Herzegòvina).

Ciutats Agermanades
                           Örebro                           Pamiers
Escudo de Örebro
 
Escudo de Pamiers

 

La regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional gestiona els agermanaments amb 3 ciutats més, que responen a la cooperació amb ciutats del Sud, per conèixer-nos millor, consolidar la democràcia, l'autonomia local i el bon govern, i cooperar en el desenvolupament socioeconòmic: