Edifici d'ús residencial accessibleAquest espai us explica les característiques principals de les ajudes públiques disponibles a Terrassa per millorar l'accessibilitat dels habitatges i/o dels edificis d'ús residencial:

  • Subvencions per a la rehabilitació d'edificis residencials (per a accessos i zones comunes -els edificis han de complir uns requeriments específics per poder accedir a les ajudes-).  Convocatòria fora de termini. 
  • Programa d'arranjament d'habitatges de la demarcació de Barcelona (per a petites obres als interiors dels habitatges de persones proposades per Serveis Socials, i que es troben en situació de fragilitat per qüestions d'edat, manca d'autonomia personal, discapacitat, dependència o soledat). Programa biannual 2016-2017 en execució.
  • Ajuts PUA (per a l'adquisició de determinats productes de suport per a persones amb discapacitat -no inclou cap concepte d'obres a l'habitatge ni als espais comuns dels edificis residencials-). Convocatòria fora de termini.

És una qüestió de drets!

L'accessibilitat universal és un dret reconegut per llei que beneficia a tothom: persones amb discapacitat, mares i pares amb cotxets, persones grans, nens i nenes, persones amb lesions temporals, o que carreguen el carretó d'anar a comprar...

Edifici d'ús residencial accessibleA vegades n'hi ha prou amb construir una rampa, rebaix, o la instal·lació d'un remuntador d'escales, econòmicament assequible per a la comunitat de veïns o la propietat.

Però no sempre és fàcil. Hi ha obres de major complexitat, o situacions econòmiques particulars que dificulten l'adequació dels espais.

Atenció!

  • La informació està centrada en l'accessibilitat, i òbvia altres conceptes contemplats en les ajudes no relacionats.
  • Aquest espai té finalitats divulgatives i no substitueix la lectura detallada de les bases de les convocatòries de cada subvenció. 

Més informació