Servei d'Innovació
- Telèfon:
- 937 397 000
- Adreça electrònica:
- [email protected]
- Correu postal:
- Ca Telers, 5, passadís B, 2ª planta (08221 Terrassa)
#hackandhealth
Sota el marc de les iniciatives vinculades al Parc Científic i Tecnològic, Orbital.40, l'Ajuntament de Terrassa va organitzar, els dies 24 i 25 de novembre, el Hack&Health 2017.
Es van inscriure prop d'una seixantena d'assistents d'entre els quals es van formar 6 equips de participants que competien pels premis en cadascuna de les tres categories: Millor App, Major Impacte Social i Millor Model de Negoci.
Durant la jornada de divendres es van desenvolupar dos tallers tècnics (Data Preparation i Data Cooking) per tal de capacitar a totes les persones participants en tractament de bases de dades. Un dels tallers tècnics més especialitzat, Introducció al Machine Learning, per creació d'algoritmes d'autoaprenentatge en Python, va anar a càrrec de Pedro Serrano, un dels participants vingut des de Granada. Després d'aquestes activitats, els equips van tenir més de dues hores per començar a treballar en les seves propostes. Joan Cristóbal de Semcat, Maite Garolera de CST i Bernat López de IN2, van ser els mentors de la jornada i van ajudar als equips.
Dissabte, Bernat López de l'empresa IN2 va dirigir dos tallers, un sobre el portal AppSalut i l'altre sobre la tecnologia de Blockchain. En acabar, es va iniciar la taula rodona sobre "emprendre en el sector salut" moderada per Esther López, directora dels Serveis d'Innovació i d'Universitats de l'Ajuntament de Terrassa i directora d'Orbital.40. En ella van explicar les seves experiències emprenedores Sonia Caballero, COO de Excelvit Wellness i Ovivity Group, Joan Cristóbal, director de projectes assistencials de Semcat, i Víctor Bautista, CTO & Founder de Social Diabetes.
Els protagonistes de la tarda van ser els 6 equips participants. El jurat, format per Alfredo Vellido (docent i investigador del departament de Ciències de la Computació de l'ESEIAAT-UPC), Albert Marín (coordinador de Projectes Smart de l'Ajuntament de Terrassa) i Xavier Xicota (chief Innovation Officer en ConnecThink Innovation SL), va decidir els tres equips guanyadors:
El premi Hack&Health 2017, consistent en un programa de postgrau de l'oferta formativa d'Euncet, es va decidir, per votació dels assistents, atorgar a Hackseiaat. L'equip va dissenyar una pulsera que monitoritza paràmetres dels pacients i prediu el risc a curt termini de patir episodis greus.
Ja hem començat a organitzar l'edició de l'any vinent.
Us hi esperem!