Èxit del segon Hack&Health 
 

#hackandhealth

Sota el marc de les iniciatives vinculades al Parc Científic i Tecnològic, Orbital.40, l'Ajuntament de Terrassa va organitzar, els dies 24 i 25 de novembre, el Hack&Health 2017.

Es van inscriure prop d'una seixantena d'assistents d'entre els quals es van formar 6 equips de participants que competien pels premis en cadascuna de les tres categories: Millor App, Major Impacte Social i Millor Model de Negoci.

Durant la jornada de divendres es van desenvolupar dos tallers tècnics (Data Preparation i Data Cooking) per tal de capacitar a totes les persones participants en tractament de bases de dades. Un dels tallers tècnics més especialitzat, Introducció al Machine Learning, per creació d'algoritmes d'autoaprenentatge en Python, va anar a càrrec de Pedro Serrano, un dels participants vingut des de Granada. Després d'aquestes activitats, els equips van tenir més de dues hores per començar a treballar en les seves propostes. Joan Cristóbal de Semcat, Maite Garolera de CST i Bernat López de IN2, van ser els mentors de la jornada i van ajudar als equips.

Dissabte, Bernat López de l'empresa IN2 va dirigir dos tallers, un sobre el portal AppSalut i l'altre sobre la tecnologia de Blockchain. En acabar, es va iniciar la taula rodona sobre "emprendre en el sector salut" moderada per Esther López, directora dels Serveis d'Innovació i d'Universitats de l'Ajuntament de Terrassa i directora d'Orbital.40. En ella van explicar les seves experiències emprenedores Sonia Caballero, COO de Excelvit Wellness i Ovivity Group, Joan Cristóbal, director de projectes assistencials de Semcat, i Víctor Bautista, CTO & Founder de Social Diabetes.

Els protagonistes de la tarda van ser els 6 equips participants. El jurat, format per Alfredo Vellido (docent i investigador del departament de Ciències de la Computació de l'ESEIAAT-UPC), Albert Marín (coordinador de Projectes Smart de l'Ajuntament de Terrassa) i Xavier Xicota (chief Innovation Officer en ConnecThink Innovation SL), va decidir els tres equips guanyadors:

  • El premi a la millor App (una subscripció annual unlimited Rapidminer Studio Large Version i 6 mesos de servidor Cloud 4Gb amb servei gestionat per l'empresa Ilimit) va recaure en l'aplicació creada per l'equip Lecrintech que permet als centres de salut mental enregistrar l'evolució de les dades dels pacients i que permet predir episodis de les respectives afeccions.
  • El premi al millor model de negoci se'l va endur l'equip TelecosData. El seu projecte basat en la utilització de serveis sanitaris per a majors de 65 anys a Terrassa es va premiar amb una consultoria per presentar un SME Instrument Fase 1 a H2020.
  • El premi al major impacte social va ser per DataPump, que va desenvolupar una App per monitoritzar i predir enfermetats pulmonars en pacients crònics. L'equip va guanyar l'estada de 9 mesos a la incubadora Kautic40.

El premi Hack&Health 2017, consistent en un programa de postgrau de l'oferta formativa d'Euncet, es va decidir, per votació dels assistents, atorgar a Hackseiaat. L'equip va dissenyar una pulsera que monitoritza paràmetres dels pacients i prediu el risc a curt termini de patir episodis greus.

 
Per a més informació sobre el webinar d'aquesta edició podeu accedir aquí.
 

Per a més informació sobre aquesta edició podeu consultar aquí i també podeu contactar amb nosaltres mitjançant: [email protected]

 

Ja hem començat a organitzar l'edició de l'any vinent. 

Us hi esperem!