Al llarg de la nostra història i en la nostra cultura, les persones amb orientacions afectives, sexuals i identitats de gènere diferents a les normatives han patit incomprensió i discriminació per part dels poders de l'Estat i de la majoria de la societat. No fa tants anys, al 1970, encara s'aprovava una llei que preveia l'internament en presons o centres psiquiàtrics de les persones homosexuals.

La lluita contra aquest maltractament ha aconseguit posar fi a la discriminació en l'àmbit legal, on s'ha assolit pràcticament la igualtat, però resten encara aspectes importants a resoldre que afecten principalment les persones trans* i intersexuals.

Certament les persones LGTBIQ viuen amb molta més llibertat que fa uns anys, però encara hi ha reductes importants d'incomprensió, de prejudicis, de discriminació, d'homòfobia, lesbofòbia, transfòbia, intersexofòbia  i bifòbia. 

Conscients d'aquesta realitat, l'Ajuntament de Terrassa, en el cartipàs del mandat 2015-19, crea la Regidoria LGTBIQ amb personal i pressupost propi.