L'Ajuntament organitza diferents activitats per commemorar el Dia Internacional dels Museus

La Casa Alegre de Sagrera també se suma a la Nit dels Museus el dissabte 19 de maig

Dia Internacional dels Museus - 2018Amb l'objectiu de divulgar el patrimoni museístic de Terrassa i apropar-lo a la ciutadania, el Museu de Terrassa s'adhereix un any més al Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, programant activitats per donar a conèixer el patrimoni local. Del 18 al 20 de maig, es podrà gaudir de les jornades de portes obertes a la Casa Alegre de Sagrera, al Castell Cartoixa de Vallparadís i a la Seu d'Ègara amb els següents horaris: Casa Alegre de Sagrera: divendres i dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h, i diumenge, d'11 a 14 h; Castell Cartoixa de Vallparadís i Seu d'Ègara: divendres i dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h, i diumenge, d'11 a 14 h.

A més, i en el marc d'aquestes jornades de portes obertes, el Museu de Terrassa mostra cada any de forma destacada una peça del seu fons en el marc del Dia Internacional dels Museus, amb el títol "La Joia del Museu".

Enguany, l'objecte escollit és el piano històric Blüthner instal·lat al saló de la Casa Alegre de Sagrera que s'ha restaurat recentment. S'han preparat uns plafons explicatius sobre la història i la restauració d'aquesta peça i les persones interessades podran endur-se una fitxa explicativa sobre l'instrument. La mostra es podrà veure del 16 de maig al 17 de juny a la Casa Alegre de Sagrera. L'horari és de dimecres a dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h i diumenges, d'11 a 14 h.

El Dia Internacional dels Museus se celebra arreu del món des del 1977. Organitzat pel Consell Internacional dels Museus (ICOM) hi participen cada any desenes de milers de museus de prop de 157 països. L'edició d'aquest any ha triat el lema "Museus hiperconnectats. Enfocaments nous, nous públics". La intenció és posar en valor les relacions que estableixen els museus amb les comunitats locals i el seu entorn.

La tecnologia permet apropar-se a persones molt allunyades al Museu i que formen un nou tipus de públic a qui presentar i donar a conèixer les col·leccions. Així doncs, els professionals dels museus es poden plantejar nous enfocaments respecte a les col·leccions: els fons dels museus es poden digitalitzar; es poden afegir materials multimèdia a les exposicions o a través de les xarxes socials es possibilita que el públic comparteixi les seves experiències.

La Nit dels Museus a la Casa Alegre de Sagrera

Una de les activitats principals i que complementa la celebració del Dia Internacional dels Museus és la Nit dels Museus. Una iniciativa promoguda pel Consell d'Europa que aquest any tindrà lloc el dissabte 19 de maig.

Durant aquesta nit, diversos museus de Catalunya obriran les portes més enllà de la mitjanit amb diverses propostes lúdico-culturals. La Nit dels Museus, que cada any compta amb la participació de més de tres mil museus de quaranta països, vol facilitar la visita a aquests equipaments fora dels seus horaris habituals i atreure nous públics.

Aquest any a Terrassa l'escenari de la celebració és la Casa Alegre de Sagrera i el protagonista indiscutible, el piano històric Blüthner. El dissabte 19 de maig a partir de les 21.30 h s'han programat les xerrades: "Història del piano i contextualització en l'ambient social i artístic de Terrassa en la primera meitat del segle XX" a càrrec de Gemma Ramos, conservadora del Museu de Terrassa, i "Procés de restauració del piano", a càrrec de Josep Cornella, luthier, afinador i restaurador de pianos.

A més i a partir de les 22.30 h i dins del programa "Terrassa Lírica", els visitants podran gaudir del concert de la soprano  Natalia Labourdette acompanyada del pianista  Francisco Soriano i on s'interpretaran obres de Richard Strauss, Joaquín Turina, Giuseppe Verdi, Gonzalo Roig, Giacomo Puccini, Gaetano Donizetti i Giaccomo Rossini.   


 • Imatge

  L'Ajuntament promou un programa d'activitats per commemorar el 150 aniversari del naixement d'Aureli Capmany

  Diverses entitats del D4 han participat en la seva confecció, que culminarà el 24 de maig amb una festa ciutadana i la inauguració del parc d'El Patufet

   Continuar llegint >
 • Imatge
  16/05/2018

  L'alcalde reivindica el pes de Terrassa en la presa de decisions a la regió metropolitana de Barcelona

  Alfredo Vega ha pronunciat una conferència aquesta tarda per obrir el debat sobre la visió de futur de la ciutat

   Continuar llegint >
 • Imatge
  15/05/2018

  Els Amics de les Arts, Rosana, Los del Río, Joan Miquel Oliver, Roba Estesa o Sense Sal dins de l'oferta musical de la Festa Major de Terrassa 2018

  El programa musical d'enguany recull actuacions per a tot tipus de públic amb una aposta clara pel talent local

   Continuar llegint >
 • Imatge

  L'Ajuntament habilitarà el servei d'aules d'estudi en horari nocturn i durant els caps de setmana

  Del 21 de maig fins al 22 de juny, la BCT obrirà de les 20.30 fins a les 24 h i els diumenges s'habilitaran aules d'estudi a l'edifici TR10 del campus universitari

   Continuar llegint >
 • Imatge

  Un acord de col·laboració entre l'Ajuntament i el Col·legi d'Arquitectes acostarà l'alumnat de l'Escola d'Art i Disseny al món professional

  L'alumnat podrà realitzar pràctiques i exposar els seus treballs a la sala d'exposicions del COAC

   Continuar llegint >
 • Imatge

  Funerària incorpora a la seva flota de vehicles dos nous cotxes funeraris

  Durant el 2018 també hi ha prevista la incorporació d'un nou furgó de recollida

   Continuar llegint >
 • Imatge

  El servei d'autobús urbà de Terrassa obté la millor nota en l'enquesta de satisfacció des de 2002

  Les persones usuàries el valoren amb un 7,8 sobre 10, destacant la puntualitat, la seguretat, la freqüència de pas i la incorporació de nous vehicles a la flota

   Continuar llegint >
 • Imatge
  03/05/2018

  Districte Jove celebra el seu 20è aniversari amb una jornada festiva a la plaça del Progrés

  El programa va fer 7.000 atencions a joves durant el 2017

   Continuar llegint >
 • Imatge
  26-04-2018

  L'Ajuntament de Terrassa rep el segell InfoParticipa 2017 a la qualitat i transparència en comunicació

  Aquest és el cinquè any consecutiu que l'UAB atorga el segell al Consistori

   Continuar llegint >