L'Ajuntament promou un programa d'activitats per commemorar el 150 aniversari del naixement d'Aureli Capmany

Diverses entitats del D4 han participat en la seva confecció, que culminarà el 24 de maig amb una festa ciutadana i la inauguració del parc d'El Patufet

Logo Any Aureli CapmanyL'Ajuntament de Terrassa, conjuntament amb diferents entitats del Districte 4, organitza un programa d'activitats en commemoració dels 150 anys del naixement d'Aureli Capmany i se suma així als actes que se celebren arreu de Catalunya per commemorar el 2018 com a Any Aureli Capmany. L'objectiu és difondre la seva figura i acostar-la a la ciutadania a més de reconèixer la seva tasca en favor de la cultura popular catalana.

El conjunt de les activitats programades, que han comptat amb la implicació de diferents entitats i associacions, es duran a terme a diversos espais i equipaments amb la intenció de seguir treballant i potenciant noves centralitats culturals arreu de la ciutat. Un programa d'activitats que culminarà el proper dijous 24 de maig amb una festa ciutadana d'inauguració del parc d'El Patufet, un espai situat a la placeta de Miquel Utgès de Ca n'Aurell on s'han instal·lat un seguit de jocs infantils inspirats en el popular conte infantil d'en Patufet i que contenen una vessant lúdica, artística i de difusió de la cultura popular. Així, aquest espai portarà el nom d'una de les publicacions catalanes amb més tirada de la història, la revista infantil il·lustrada En Patufet de la que Aureli Capmany va ser fundador i primer director l'any 1904.

Les activitats de commemoració del 150 aniversari del naixement d'Aureli Capmany es van iniciar el passat 10 d'abril amb l'organització d'un concurs de dibuix al voltant de la revista En Patufet en el que han participat prop de 400 infants de P5 de vuit escoles del Districte 4.

Els dibuixos guanyadors del concurs en cadascun dels centres educatius participants s'exposaran al Casal Cívic de Ca n'Aurell entre el 24 i el 31 de maig, a la Biblioteca del Districte 4, entre l'1 i el 7 de juny, al local de l' Associació de veïns del Roc Blanc del 7 al 14 de juny, al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany del 14 de juny al 12 de juliol i al Casal de Can Palet de Vista Alegre entre el 12 i el 19 de juliol.

Aquesta mostra de caràcter itinerant s'ha fet coincidir amb el calendari de les festes majors dels barris on es faran les diverses exposicions.

D'altra banda, la Biblioteca del Districte 4 acull l'exposició "Tebeos i patufets. Les revistes infantils a Catalunya", on es mostren les principals publicacions per a infants i joves que s'han publicat a Catalunya des de principis del segle XX i fins a l'actualitat. La mostra, cedida per Jordi Clapés - Escola Sant Nicolau de Sabadell, es podrà visitar fins al divendres 25 de maig.

El mateix comissari de l'exposició, Jordi Clapés, serà l'encarregat de conduir el taller infantil "Patufets i tebeos" a la BD4 el dimarts 22 de maig adreçat a l'alumnat de cinquè de primària de l'Escola França.

Entre les activitats organitzades amb l'objectiu d'apropar i difondre la figura d'Aureli Capmany, s'ha programat la xerrada "Aureli Capmany: país, cultura i educació" a càrrec de Montserrat Garrich, comissària de l'Any Capmany i experta en la història de la dansa popular catalana. La xerrada, que també servirà per iniciar les activitats de la Festa Major del barri, es durà a terme el dimecres 23 de maig a les 19 h al Casal Cívic Municipal de Ca n´Aurell.

Sobre Aureli Capmany

Aureli Capmany va néixer a Barcelona el 26 de febrer de 1868 i es va convertir en una figura cabdal per a l'estudi de la cultura popular d'arreu de Catalunya: els contes, la dansa, la cançó, la imatgeria festiva, les llegendes, els refranys i la música. Fou un dels fundadors de l'Orfeó Català i de l'Esbart de Dansaires, i dirigí l'Esbart Català. Fou el fundador i el primer director de la revista infantil En Patufet, l'any 1904, i col·laborà en altres publicacions.

D'altra banda, i durant el tercer trimestre d'aquest any, l'Ajuntament també prepara activitats per commemorar els 100 anys del naixement de la novel·lista, dramaturga, assagista, traductora i activista cultural, Maria Aurèlia Capmany, filla d'Aureli Capmany.


 • Imatge

  L'Ajuntament promou un programa d'activitats per commemorar el 150 aniversari del naixement d'Aureli Capmany

  Diverses entitats del D4 han participat en la seva confecció, que culminarà el 24 de maig amb una festa ciutadana i la inauguració del parc d'El Patufet

   Continuar llegint >
 • Imatge
  16/05/2018

  L'alcalde reivindica el pes de Terrassa en la presa de decisions a la regió metropolitana de Barcelona

  Alfredo Vega ha pronunciat una conferència aquesta tarda per obrir el debat sobre la visió de futur de la ciutat

   Continuar llegint >
 • Imatge
  15/05/2018

  Els Amics de les Arts, Rosana, Los del Río, Joan Miquel Oliver, Roba Estesa o Sense Sal dins de l'oferta musical de la Festa Major de Terrassa 2018

  El programa musical d'enguany recull actuacions per a tot tipus de públic amb una aposta clara pel talent local

   Continuar llegint >
 • Imatge

  L'Ajuntament habilitarà el servei d'aules d'estudi en horari nocturn i durant els caps de setmana

  Del 21 de maig fins al 22 de juny, la BCT obrirà de les 20.30 fins a les 24 h i els diumenges s'habilitaran aules d'estudi a l'edifici TR10 del campus universitari

   Continuar llegint >
 • Imatge

  Un acord de col·laboració entre l'Ajuntament i el Col·legi d'Arquitectes acostarà l'alumnat de l'Escola d'Art i Disseny al món professional

  L'alumnat podrà realitzar pràctiques i exposar els seus treballs a la sala d'exposicions del COAC

   Continuar llegint >
 • Imatge

  Funerària incorpora a la seva flota de vehicles dos nous cotxes funeraris

  Durant el 2018 també hi ha prevista la incorporació d'un nou furgó de recollida

   Continuar llegint >
 • Imatge

  El servei d'autobús urbà de Terrassa obté la millor nota en l'enquesta de satisfacció des de 2002

  Les persones usuàries el valoren amb un 7,8 sobre 10, destacant la puntualitat, la seguretat, la freqüència de pas i la incorporació de nous vehicles a la flota

   Continuar llegint >
 • Imatge
  03/05/2018

  Districte Jove celebra el seu 20è aniversari amb una jornada festiva a la plaça del Progrés

  El programa va fer 7.000 atencions a joves durant el 2017

   Continuar llegint >
 • Imatge
  26-04-2018

  L'Ajuntament de Terrassa rep el segell InfoParticipa 2017 a la qualitat i transparència en comunicació

  Aquest és el cinquè any consecutiu que l'UAB atorga el segell al Consistori

   Continuar llegint >