Parc de la RepúblicaL'any 2006 Terrassa va estrenar un nou espai verd de 6.000 m2 al barri de Sant Pere Nord, el Parc de la República.

El trobareu al nord-est de la ciutat, al final de l'eix neuràlgic del barri, la Rambla de Francesc Macià, i entre els carrers de Provença i Roig Ventura.

L'actual parc forma part d'un projecte més ampli que, un cop acabat, està previst que connecti la Rambla de Francesc Macià amb l'avinguda de Béjar, al nord. Esdevindrà llavors un gran espai verd urbà envoltat d'equipaments.

Actualment el Parc de la República compta amb dues parts diferenciades: una de 600 m2 situada entre la biblioteca del districte 6 i el Centre Cívic President Macià, i d'altra banda la que configura un gran passeig que uneix l'actual rambla de Francesc Macià amb el carrer de Roig Ventura.

El parc compta amb dues zones de jocs infantils: una àrea de jocs per a nens i nenes grans, i una altra per als més petits. També hi trobareu sorrals, una zona arbrada de descans i d'altres zones entapissades d'heures i gespa amb bancs, papereres i fonts

Disposa d'una orografia plana que dota a aquest espai de les condicions òptimes per a una bona accessibilitat. Hi podreu trobar  elements per la pràctica de l'Handbol, bàsquet, el camp de futbol de Sant Pere Nord a tocar…  i d'altres elements que us convidaran al seu gaudi.

Parc de la República