Parc del NordUna altra de les obres emblemàtiques de Terrassa, el gran somni dels terrassencs de suprimir la barrera de ferro que separava el sud del nord de la ciutat, es feia realitat amb el soterrament de la línia del tren de RENFE. La capvesprada del dia 27 de maig de 1994 passava l'últim tren per les vies a cel obert.

El soterrament va possibilitar la creació del Parc del Nord, disseny dels estudis BAMMP Arquitectes i Associats i Ruisánchez Arquitectes. Terrassa el va inaugurar el maig del 1999. Va esdevenir un nou pulmó verd per a la ciutat, el més gran després del de Vallparadís, ja que té una superfície de 42.000 m2, 33.000 dels quals són de zona verda i conté un parc arbori amb més de 700 arbres de diferents espècies. 

Està situat al barri de Sant Pere i el trobareu al nord de la sortida de l'estació de RENFE anomenada popularment com "l'estació del nord". Ocupa els terrenys que hi ha entre els carrers de Mossen Pursals, de Bartomeu Amat, dels Ferroviaris i el Passeig del 22 de Juliol.

Aquesta gran extensió de terrenys ondulats recoberts de gespa estan solcats de camins per a vianants en totes direccions. Compta amb zones de jocs infantils i hi podreu trobar un impressionant monument escultòric de 6x6 metres titulat "Homenatge a Màlevitx", obra del prestigiós artista basc Jorge Oteiza que trobareu instal·lat prop del carrer Bartomeu Amat.

Homenatge a Màlevitx