Logo del servei Terrasa PuntxarxaLa iniciativa "TerrassaPuntXarxa" portada a terme dins del Pla de la Societat de la Informació (Pla Sit), es va posar en marxa l'any 1999. Avui dia el servei TerrassaPuntxarxa s'ha consolidat com a un servei bàsic que ofereix a la ciutadania connexió permanent a Internet i també ofereix  formació bàsica en tecnologies de la informació i comunicació.

L'ús del servei és públic, lliure i gratuït.

És un servei municipal que posa a disposició dels terrassencs i terrassenques una xarxa de terminals amb connexió permanent a Internet.

Terminals Puntxarxa d'una bibliotecaProgramari lliure
El programari lliure és una de les apostes d'aquest Ajuntament per promoure el desenvolupament de la societat del coneixement de forma racional, tot evitant els seus efectes indesitjables. Alhora es desenvolupa una política pública de tecnologia i comunicació que disminueixi les desigualtats i lluita contra una nova forma d'exclusió social i l'analfabetisme digital. És per això que els terminals que conformen el servei Puntxarxa disposen d'aquest programari.

 

Moment d'un curs d'alfabetització digital a la biblioteca del districte 6

Alfabetització digital
L'Ajuntament també ofereix cursos de formació bàsica per conèixer i utilitzar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, capacitant a les persones que els facin per moure's per les xarxes informàtiques, seleccionar fonts i continguts d'informació, processar-la i convertir-la en coneixement útil.