Imatge espai cardioprotegit amb logo AjuntamentTerrassa Ciutat Cardioprotegida

Actualment a Terrassa disposem d'un total de 42 DEAs. Els aparells estan  instal·lats en equipaments municipals distribuïts per les diverses àrees de la ciutat i els cotxes patrulla de la Policia Municipal estan dotats d'un DEA portàtil, per tal d'augmentar les possibilitats de disposar d'un desfibril·lador a la via pública de forma ràpida. Al mateix temps s'han format un total 363 treballadors i treballadores municipals en reanimació cardiopulmonar i ús de DEA.

En aquesta segona fase s'inicia el projecte comunitari de capacitació de la ciutadania en les tècniques de reanimació cardiopulmonar i l'ús de DEAs, ja que es considera vital la realització de les maniobres inicials de reanimació per part dels ciutadans i les ciutadanes abans de l'arribada del servei d'emergències.

El programa PREPARA'T de formació de mares i pares i personal de les Escoles Bressol municipals s'ha iniciat com a prova pilot en dues escoles bressol (La Casona i Tabalet) i durant aquest curs 2015-2016 es realitzarà a dues escoles bressol més.

També es realitzaran cursos de formació en RCP i DEA al personal d'EGARVIA, concretament a vigilants de la zona blava i treballadors/es dels pàrquings d'Egarvia.

L'any passat, al novembre, es va programar una xerrada de formació en reanimació cardiopulmonar i ús de DEAs adreçada a la població general, va ser una sessió teòric-pràctica de 90 minuts que es va dur a terme al Centre Cívic President Macià.

Espais municipals equipats amb DEA – Gener de 2015